Sublimācija ar Epson SureColor SC-F500 un Secabo TC7 smart

Noteikti katram mājās ir kāda apdrukāta krūze vai kāds cits priekšmets, uz kuru skatoties rodas jautājums - kā to zīmējumu tur dabūja virsū? Tehnikas ir dažādas, bet viens no populārākajiem apdrukas veidiem ir sublimācija. Vienkāršiem vārdiem, printeru pasaulē tas notiek tā: izdrukājam uz papīra sev vēlamo attēlu, uzliekam papīru uz priekšmeta, kuru vēlamies apdrukāt, un ar karstu presi piespiežam. Karstumā tinte, kas ir uz papīra iztvaiko un ‘’ieēdas’’ priekšmetā un atkal sacietē, notiek tintes pārnešana no papīra uz priekšmetu.

Lai šis process notiktu precīzi, un krāsas noturība būtu ilgstoša, ir nepieciešamas vairākas lietas.    Pirmkārt, ir nepieciešams profesionāls sublimācijas printeris, kas tam ir paredzēts. Tirgū ir pieejami dažādi Epson galda printeri, kas tiek pārveidoti par sublimācijas printeriem, sapildot tajos sublimācijas tintes, bet tad iekārta sāk niķoties, jo sublimācijas tintes sastāvs atšķiras no tām tintēm, kuras paredzētas lietot šajos pārveidotajos printeros. Tāpēc vēlamies paskaidrot, ka sublimācijai oriģināli ir paredzēti tikai speciāli tam izgatavoti sublimācijas printeri.

Otrkārt, lai drukātu nepieciešams papīrs, arī tam ir paredzēts speciāls sublimācijas papīrs, kas ļauj notikt šiem tintes iztvaikošanas procesiem.

Treškārt, nepieciešams speciāli sagatavoti priekšmeti ar pārklājumu, kas uzsūc sublimācijas tinti.

Un beidzamais noslēdzošais posms – termoprese.

Šī video tapšanā izmantojām Epson SureColor SC-F500 sublimācijas printeri un Secabo TM1, Secabo TC7 smart termopreses.

Visu nepieciešamo, lai uzsāktu savu sublimācijas apdrukas biznesu varat iegādāties

All comments

Leave a Reply